Even voorstellen

 

Mijn naam is Christ van Geel. Al vele jarenlang moestuinier ik op ecologische wijze, hierdoor bezit ik een schat aan informatie uit de praktijk. Via Velt België en IVN heb ik diverse opleidingen op het gebied van Ecologisch moestuinieren gevolgd. Samen met mijn vrouw ben ik oprichter van Stichting Biotuin Tilburg

 

Mijn expertise 

Velt docent

Ik zie het als mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid om kennis met anderen te delen. Tijdens de lessen staan Interactie met de deelnemers en een persoonlijke benadering bij mij voorop. Ook een stukje humor zal tijdens mijn lessen niet ontbreken. Al het lesmateriaal is met zorg samengesteld en wordt ondersteund met een boeiende PowerPoint presentatie. 

Door de opleiding bij Velt België af te ronden met een positief examen heb ik het statuut “Velt lesgever” verkregen.

 

Praktijkbegeleider voor Samentuinen en Buurtmoestuinen

Op een Samentuin of Buurtmoestuin ligt de nadruk op samenwerking. De tuingroep beslist in de meeste situaties samen over hoe of wat in de tuin. 

Een praktijkbegeleider kan op professionele wijze uitkomst bieden bij de opstart en op  geregelde tijden uitleg geven over bodemzorg, teeltmethodes, composteren en plaagdierbeheer tot u zelf genoeg kennis in huis heeft. De begeleiding vindt steeds plaats op de locatie van de Samentuin of Buurtmoestuin, zo wordt theorie en praktijk aan elkaar gekoppeld. 

Door het afleggen van een positief, praktijk gericht examen van Velt België, heb ik het statuut “Praktijkbegeleider” voor Samentuinen verkregen.

 

Schoolmoestuin coach

Met mijn kennis en ervaring ben ik als Schoolmoestuin coach in staat uw school van advies te voorzien, ondersteuning te bieden bij het ontwikkelen en het opzetten van een schoolmoestuin en het gehele project in overleg te begeleiden, of als praktijkondersteuner u met raad en daad bij te staan. Voor basisschool leerlingen sluit mijn Kinderpresentatie “Moestuintjes” met of zonder spel- leerelement (afhankelijk van uw wens) hier naadloos bij aan.  Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs raad ik de cursus Een bloeiende schoolmoestuin aan. Wilt u als docent meer inzicht krijgen in de materie Ecologisch moestuinieren dan is de vierdelige cursus Ecologisch moestuinieren voor u en uw team een aanrader. 

 

In het begeleiden van een schoolmoestuin met groepen 1 - 2 - 3 en 4 heb ik drie jaar ervaring. Ik ben gecertificeerd schoolmoestuin coach en in het bezit van een geldig VOG verklaring.