Goede doelen

 

De onderstaande goede doelen dragen wij een warm hart toe.

 


 

Dagbesteding Buitenhof Tilburg

De oudere mens mag er zijn, in haar schoonheid, verscheidenheid en beperkingen. De beperkingen en ziekten die op latere leeftijd ontstaan zijn vaak ingrijpend en trekken een grote wissel op de partner en de sociale omgeving. De ouder wordende mens en zijn partner is een kwetsbare groep in onze huidige samenleving en hun problemen worden vaak niet erkend, herkend of onderschat.

Bij De Buitenhof willen we weten wie u bent, hoe u leeft, wat u graag doet en hoe u wilt dat uw dag er uitziet. Want alleen zo kunnen we zorg en begeleiding bieden waarbij u zich prettig voelt. Uw persoonlijkheid, beleving en levensgeschiedenis vormen de basis voor onze zorg. We leren graag uw verhaal kennen om voor een sfeer en omgeving te kunnen zorgen die zo goed mogelijk bij u past. Familieleden en andere mensen die u goed kennen, kunnen hierbij helpen. Bij dit alles is de vraag van u als bezoeker leidend, de beleving is leidend en ons aanbod is volgend. Een belangrijk doel daarbij is om activiteiten aan te reiken die inzetten op handelingen die nog behouden of aangeleerd kunnen worden. Dit versterkt de balans van zelfredzaamheid en autonomie versus afhankelijkheid en verminderde eigenwaarde.

Lees meer op: Dagbesteding Buitenhof


 

 

Eindhoven Bouwt 

 Janoshi

Oekraïne is een Oost-Europees land dat eigenlijk om de hoek lijkt te liggen. Toch leven er veel mensen in armoede en zijn de winters soms moeilijk door te komen voor bepaalde bevolkingsgroepen. Er is een grote drugs en drank problematiek en kinderen zijn daar veelal de dupe van. Janoshi ligt in de provincie Zakarpattia Oblast. 
Het  is een klein dorpje met een oppervlakte van 3,8 vierkante kilometer. Het zigeunerkamp ligt in het noorden van Janoshi. Het bestaat uit 60 gezinnen. Zij leven met ongeveer 9 mensen op 16 m2. Er zijn weinig tot geen voorzieningen en er is veel armoede.

Kunnen wij daar iets aan doen? Zeer zeker: “al is het maar een druppel op de gloeiende plaat, het is toch weer een druppel!” zo stelde moeder Theresa al. Stel je eens voor dat je een gezin uit een zigeunerkamp een dak boven hun hoofd kunt geven, zodat zij droog zitten en hen in de winter tegen de kou beschermd. Of stel je voor dat er een school komt, waar de kinderen leren lezen en schrijven. Of dat er genoeg waterpompen komen zodat niet het hele dorp met een paar pompen hoeft te doen. Zij wonen veelal in erbarmelijke omstandigheden en een pomp dichterbij hun huisje zal heel fijn zijn om even water te halen om je te wassen of om te koken. Met het zadenpakket van onze Stichting dragen wij een steentje bij in het kader van zelfredzaamheid. Hoe bijzonder is dat !!

Lees meer op: eindhovenmeetsjanoshi

 

 

Mindervalide moestuinbakken 

Realisatie van twee verhoogde moestuinbakken en een tegelpad zodat de bakken stevig kunnen staan en makkelijk toegankelijk zijn voor een scootermobiel of rolstoel. De bakken zijn afgevuld met tuinaarde, compost en een organische meststof. De verhoogde moestuinbakken zijn in bruikleen beschikbaar gesteld.