Heeft u belangstelling in Ecologisch tuinieren, dan is deze website echt iets voor u. De informatie die wij verstrekken komt niet alleen uit boeken of van internet, maar is vooral gebaseerd op onze jarenlange ervaring.
 

Zaden, plant en pootgoed die in de webshop staan vermeld met een * zijn afkomstig van biologisch gecertificeerde bedrijven.
Alle andere zaden, plant en pootgoed zijn afkomstig uit onze eigen tuin waar wij op Ecologische wijze tuinieren. Onze zaden worden handmatig gezaaid, geoogst, geschoond en verpakt. Alle zaden zitten in kleinverpakkingen die voor de meeste hobbytuinders een voldoende hoeveelheid bevatten, waardoor wij de prijs laag kunnen houden. 

Stichting Biotuin Tilburg heeft niet de status en de financiële middelen om het eigen assortiment biologisch te laten certificeren. Wij streven erna om een zo goed en eerlijk mogelijk product tot stand te brengen, niet alleen voor ons zelf, maar ook voor u. 
 

Alle aangeboden zaden zijn GMO vrij en rasvast.

Wij hebben ook SKAl gecertificeerde hulpstoffen, potgrond en mestcompost in ons assortiment.

 

Biotuin Tilburg is een Non-Profit organisatie. Met het aankopen van onze producten en door anderen op onze Stichting te attenderen steunt u Biotuin Tilburg. Wanneer bedrijven of organisaties ons financieel of op een andere wijze willen ondersteunen dan kunnen zij vermeld worden op onze “Vrienden” pagina.
Mede door uw steun kunnen wij lesmateriaal ontwikkelen voor het geven van cursussen, goede doelen en projecten ondersteunen en deze informatieve website actief houden.

Bij voorbaat dank hiervoor.

 

 

Wij hebben het Keurmerk Tilburg Circulair. Het keurmerk is een platform voor Tilburgse bedrijven, initiatieven en organisaties die circulair en duurzaam actief zijn.

 

Wij zijn hier trots op!!

 

 

 
 

 

Tuinier met liefde en respect voor mens en dier en geniet van al het moois wat de aarde ons schenkt. 

 

Christ en Liesbeth


 

 

BESTELLINGEN AFHALEN of VERZENDEN

Kijk hiervoor bij de leveringsvoorwaarden boven in de groene balk. 
Mocht u nadat u de bestelling heeft geplaatst geen bevestiging en/of factuur ontvangen, kijk dan ook even in uw spambox.


 

GRATIS ONLINE CURSUSSEN MET LIVE DOCENT
Wij geven regelmatig online cursussen voor Ovat leden, Velt leden Tilburg-Breda en voor klanten van Biotuin Tilburg.

 In de agenda boven in de groene balk staat het aanbod, actuele data en de voorwaarden.

 

Besloten groepen zoals: Volkstuinverenigingen, Buurttuinen, Samentuinen, Velt afdelingen en andere belangstellende groepen kunnen een cursus aanvragen via het contactformulier boven in de groene balk. Kijk voor de mogelijkheden, tarief en voorwaarden boven in de groene balk bij het cursusaanbod. 

 

 

DATUMS OM BIJ STIL TE STAAN

22 april 2023 NATIONALE-ZAAIDAG

Bijen hebben door het gebruik van o.a pesticiden nog steeds moeilijk. Zaai op deze Nationale dag een biologisch voedselbuffet voor bijen, vlinders en andere insecten. Doet u ook mee!!
 

22 april 2023 DAG VAN DE AARDE

Op deze dag staan we wereldwijd stil bij ons aandeel op aarde, de impact die dat heeft, en wat we zelf kunnen doen om duurzaam door het leven te gaan. 
 

20 mei 2023 WERELD BIJENDAG

Wereld Bijendag is een internationale dag om de rol van bijen en andere bestuivers voor het ecosysteem te vieren. 
 

22 sept – 8 okt 2023 BODEMDIERENDAGEN

 “Maak kennis met je onderburen". De meeste bodemdieren zijn klein, maar doen grootse dingen voor de natuur. Zoek mee en ontdek welke kleine beestjes bij jou in de buurt de bodem gezond houden. Kijk op: www.bodemdierendagen.nl

 

16 oktober 2023 WERELD VOEDSELDAG

Op deze Internationale dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de wereldwijde voedselproblemen en de strijd tegen honger, ondervoeding en armoede.