Ecologisch leven en tuinieren begint bij    

 

                    Stichting Biotuin Tilburg

 

Heeft u belangstelling in het moestuinieren? Dan is deze website echt wat voor u. Wanneer u het biologische - ecologische leven en tuinieren hoog in het vaandel heeft staan, respectvol met de natuur het milieu en de aarde omgaat, dan voelt u zich vast thuis op onze website.

 

Vaak hoor je mensen zeggen dat het werken op hun moestuin rust geeft in hun hoofd. Voor veel mensen is het moestuinieren dan ook een uitlaatklep, even weg van alle beslommeringen van het dagelijkse leven.

 

Wanneer kinderen meehelpen bij het zaaien, planten en oogsten, zou dit voor hun een stimulans kunnen zijn, om hun zelfgekweekt voedsel te gaan eten. Wanneer u koken en het uitproberen van recepten als een uitdaging ziet, dan is dit samen met het moestuinieren een ideale combinatie, de oogst dient immers ook verwerkt te worden.

 

 Met onze teelthandleidingen, tips en recepten proberen wij u een stukje op weg te helpen. De informatie die op onze website te lezen is, komt niet alleen uit boeken of van internet, maar is vooral gebaseerd op onze jarenlange ervaring in het moestuinieren.

 

Natuurlijk hebben wij de wijsheid ook niet in pacht en zoals het gezegde luidt: "Er leiden meerdere wegen naar Rome" is dan ook zeker van toepassing op het moestuinieren. Tuinier vooral op de wijze waar u zich goed bij voelt, u kunt onze informatie gebruiken als een groene leidraad, tijdens het beoefenen van uw hobby. 

 

Wees niet teleurgesteld wanneer er een keer wat mislukt of wanneer uw oogst door veelvraten aangetast is, zij hebben immers ook voedsel nodig en weten net als u wat lekker is. Tuinier met liefde en respect voor de natuur en de aarde, net zoals wij al jaren doen. Maar bovenal geniet ervan!

 

Wij streven erna om een zo goed en eerlijk mogelijk product tot stand te brengen, niet alleen voor ons zelf, maar ook voor u. Echter hebben wij niet de status of de financiële middelen om onze zaden en planten, biologische te laten certificeren. 

 

Met uw aankoop steunt u onze stichting en kunnen wij ons inzetten voor diverse projecten op het gebied van ecologische leven en tuinieren zowel in Nederland als in het buitenland.

 

 

Stichting Biotuin Tilburg heeft een goed samenwerkingsverband met de onderstaande organisaties

 • Velt Tilburg-Breda: Vereniging voor Ecologische Leef en Teeltwijze. 
 • Ovat: Overkoepelende Vereniging van Amateurtuinverenigingen Tilburg.
 • Sophia's Tuin: Biologische tuinderij en lesgever Vincent de Wolff in Dorst.
 • Buurtmoestuin Korvel in Tilburg.

 

 

Wij gaan met de seizoenen mee:

 • Zaden 
 • Plantgoed
 • Pootgoed
 • Aardbeienplanten

 

 

Jaarrond kunt u bij ons terecht voor:

 • Lavameel
 • Biologische potgrond
 • Hulp- en meststoffen
 • Lezingen en curcussen 
 • Educatie

 

 

Goede doelen 2019

Stichting Biotuin Tilburg ondersteund in 2019 de onderstaande projecten:

Dagbesteding Tilburg - De Buitenhof.           Voor meer informatie klik hier.

Eindhoven meets Janoshi - Oekräine.           Voor meer informatie klik hier.

►Aanschaf verhoogde moestuinbakken voor mindervalide tuin.

 

Moestuin zaden

Vanaf 1 November starten wij weer met de verkoop van zaden “nieuwe oogst” Kijk in de webshop voor het actuele aanbod.

 

Biologische Pootaardappelen

Frieslander: maat 40/55 mm.

Connect: maat  35/55 mm.

Alouette: maat 40/55 mm. Vervanger van Raja.

Indicatie levering: vanaf week 4. Dit is mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

Prijs €3,75 per kilo.

 

Fruit struiken 

Rode bes, Zwarte bes, Vlierbes, Framboos, Braam, Vijg. Kijk in de webshop voor het actuele aanbod.

 

 

Lavmeel - Biotuin Tilburg

20 kg voor €21,50

Eifelgold lavameel is een Vulkanisch oergesteente dat rijk is aan mineralen wat een welkome aanvulling is voor de moestuin. Lavameel kan ook succesvol ingezet worden ter bestrijding van Heermoes en Buxusmot. Daarnaast is lavameel inzetbaar in de kippenren, paarden en koeienstal. Klik hier voor meer info.

 

 

Cursusaanbod 

Salutogenese 

9-11-2019. In Tilburg. 

Tijdens de ééndaagse cursus “Salutogenese, oorzaken van gezondheid” zal Birgit Spoorenberg dieper ingaan op de relatie tussen gezondheid en leefstijlfactoren. Klik hier voor informatie en klik hier voor aanmelding. Gratis toegankelijk.