Heeft u belangstelling in Ecologisch tuinieren, dan is deze website echt iets voor u.


 

De informatie die wij verstrekken komt niet alleen uit boeken of van internet, maar is vooral gebaseerd op onze jarenlange ervaring in het Ecologisch Moestuinieren.

 

 

Wij tuinieren volgens de biologische richtlijnen en streven erna om een zo goed en eerlijk mogelijk product tot stand te brengen, niet alleen voor ons zelf, maar ook voor u.


 

De meeste zaden en plantgoed zijn afkomstig uit onze eigen tuin. Echter heeft onze Stichting niet de status en de financiële middelen om ons eigen assortiment biologisch te laten certificeren. De zaden met een * zijn wel biologisch gecertificeerd. Alle aangeboden zaden zijn GMO vrij en rasvast. Wij hebben ook SKAl gecertificeerde hulpstoffen, potgrond en mestcompost in ons assortiment.
 

 

Biotuin Tilburg is een Non-Profit organisatie. Met uw aankoop steunt u onze Stichting. Mede hierdoor kunnen wij diverse goede doelen en projecten ondersteunen, activiteiten ontplooien, lesmateriaal ontwikkelen voor het geven van cursussen en de website actief houden. 
 

Wij hebben het Keurmerk Tilburg Circulair. Het keurmerk is een platform voor Tilburgse bedrijven, initiatieven en organisaties die circulair en duurzaam actief zijn.

 

Wij zijn hier trots op!!

 

 


 

 

Tuinier met liefde en respect voor mens en dier en geniet ervan!!! 
 

Elisabeth en Christ

 

 


 

 

BESTELLINGEN AFHALEN of VERZENDEN

Kijk hiervoor bij de leveringsvoorwaarden boven in de groene balk. 
 

KORONA AARDBEIENPLANTJES 

Per 25 frigo plantjes. Te bestellen tot 10 juli. Leverbaar op of rond 23 juli. Kijk in de webshop bij  fruit.

 

ONLINE CURSUSSEN  MET LIVE DOCENT

Wij investeren graag in kennisoverdracht. Onze cursussen zijn speciaal samengesteld voor Volkstuinverenigingen, Buurttuinen, Samentuinen, Velt afdelingen en Schoolmoestuinen. Zij kunnen een besloten lesavond aanvragen. Kijk hiervoor bij het cursusaanbod boven in de groene balk

 

Voor OVAT leden zijn er aparte cursusavonden. Het actuele cursusaanbod staat in de agenda. Leden van de OVAT kunnen zich individueel inschrijven via het contactformulier o.v.v uw naam en volkstuin waar u tuiniert met tuinnummer. Vermeld ook aan welke cursus u wilt deelnemen.

 

 
DATUMS OM BIJ STIL TE STAAN

22 april 2022  NATIONALE ZAAIDAG

Bijen hebben door het gebruik van o.a pesticiden nog steeds moeilijk. Zaai op deze Nationale dag een biologisch voedselbuffet voor bijen, vinders en andere insecten. Doet u ook mee!!
 

22 april 2022 DAG VAN DE AARDE

Op deze dag staan we wereldwijd stil bij ons aandeel op aarde, de impact die dat heeft, en wat we zelf kunnen doen om duurzaam door het leven te gaan. 
 

20 mei 2022 WERELD BIJENDAG

Wereld Bijendag is een internationale dag om de rol van bijen en andere bestuivers voor het ecosysteem te vieren. 
 

16 oktober 2022 WERELD VOEDSELDAG

Op deze Internationale dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de wereldwijde voedselproblemen en de strijd tegen honger, ondervoeding en armoede.