STICHTING

BIOTUIN TILBURG

 

 

Ecologisch leven en tuinieren 

 

 

 

 

 

Heeft u belangstelling in het moestuinieren? Dan is deze website echt iets voor u. Wanneer u het ecologisch-biologisch leven en tuinieren hoog in het vaandel heeft staan, dan voelt u zich vast thuis op onze website.

 

De informatie die wij verstrekken op onze website komt niet alleen uit boeken of van internet, maar is vooral gebaseerd op onze jarenlange ervaring in het moestuinieren.
U kunt onze informatie gebruiken als een groene leidraad, tijdens het beoefenen van uw hobby.
Tuinier met liefde en respect voor de natuur, het milieu en de aarde, net zoals wij al jaren doen. Maar bovenal geniet ervan!

 

Biotuin Tilburg is een non-profitorganisatie.

Met uw aankoop steunt u onze Stichting. Mede hierdoor kunnen wij diverse projecten ondersteunen, activiteiten ontplooien en lesmateriaal ontwikkelen.

 

Wij hebben het “Keurmerk” Tilburg Circulair. Het keurmerk is een platform voor Tilburgse bedrijven, initiatieven en organisaties die circulair en duurzaam actief zijn.

Wij zijn hier trots op!!

 

  Klik op het logo voor ons Certificaat


 

Met lieve tuingroeten, 

Christ en Elisabeth

 

Zaden “Nieuwe Oogst”.
Vanaf heden is de webshop weer aangevuld.

Onze zaden zijn veelal afkomstig uit onze eigen tuin of van een biologische zaadhandel. Al onze zaden zijn GMO vrij. Het aangeboden plantgoed wordt door ons zelf gekweekt. Alle hulpstoffen zijn toegestaan voor de biologische teelt.

Wij streven erna om een zo goed en eerlijk mogelijk product tot stand te brengen, niet alleen voor ons zelf, maar ook voor u. Echter hebben wij niet de status of de financiële middelen om onze eigen zaden en planten, biologisch te laten certificeren.

 

Voorverkoop pootaardappelen
Wees er snel bij, er is een beperkt aantal kilo,s. Zie pootgoed.

 

Cocopeat blokken

Vanaf heden verkrijgbaar per 2 stuks verpakt. Zie hulpstoffen.Aloë Vera planten

Vanaf heden weer verkrijgbaar. Zie bij kruidenplanten.

 

Yakon broedknollen Morrado
Beperkt aantal voorradig. Zie bij pootgoed.

 

Eifelgold Lavameel 20 kg voor €21,50

Eifelgold lavameel is rijk is aan mineralen, wat een welkome aanvulling is voor de moestuin. Lavameel is een veelzijdig product en kan ook succesvol ingezet worden ter bestrijding van Heermoes en Buxusmot. In de kippenren bij Bloedluis en in de paarden en koeienstal i.p.v kalk. Klik hier voor meer info.

 

Cursusaanbod

Wij investeren graag in kennisoverdracht. Vergroot ook uw kennis op het gebied van Moestuinieren. Ons cursusaanbod is speciaal ontwikkeld voor Volkstuinen, Buurttuinen, Samentuinen en Velt afdelingen.

Bent u op zoek naar een Praktijkbegeleider of een schoolmoestuincoach dan behoord dit ook tot de mogelijkheden.

 

Agenda

In de agenda staan de komende activiteiten waar u als Vrienden van Biotuin Tilburg, leden van Velt Tilburg-Breda en leden van Ovat aan deel kunt nemen.