Heeft u belangstelling in Ecologisch tuinieren, dan is deze website echt iets voor u. De informatie die wij verstrekken komt niet alleen uit boeken of van internet, maar is vooral gebaseerd op onze jarenlange ervaring.

 

De meeste zaden die wij in de webshop aanbieden zijn afkomstig uit onze tuin waar wij op Ecologische wijzen tuinieren volgens de biologische principes. Echter heeft onze Stichting niet de status en de financiële middelen om ons eigen assortiment biologisch te laten certificeren. Wij streven erna om een zo goed en eerlijk mogelijk product tot stand te brengen, niet alleen voor ons zelf, maar ook voor u. 
 

Zaden, plant en pootgoed met een * zijn afkomstig van biologisch gecertificeerde bedrijven. Alle aangeboden zaden zijn GMO vrij en rasvast.


Wij hebben ook SKAl gecertificeerde hulpstoffen, potgrond en mestcompost in ons assortiment.

 

 

Biotuin Tilburg is een Non-Profit organisatie. Wilt u onze Stichting financieel ondersteunen dan kunnen sponsoren vermeld worden op de “Vrienden” pagina op onze website. U kunt ons ook steunen door onze producten en diensten te kopen en anderen op onze Stichting te attenderen. Mede door u steun kunnen wij lesmateriaal ontwikkelen voor het geven van cursussen, diverse goede doelen en projecten ondersteunen en deze informatieve website actief houden. Bij voorbaat dank hiervoor.

 

Wij hebben het Keurmerk Tilburg Circulair. Het keurmerk is een platform voor Tilburgse bedrijven, initiatieven en organisaties die circulair en duurzaam actief zijn.

 

Wij zijn hier trots op!!

 

  

 

Tuinier met liefde en respect voor mens, dier en de aarde en geniet van het mooie groene leven!!! 
 

Elisabeth en Christ

 

 


 

 

BESTELLINGEN AFHALEN of VERZENDEN

Kijk hiervoor bij de leveringsvoorwaarden boven in de groene balk. FRUITSTEKKEN

Vanaf heden zijn er weer een beperkt aantal stekken van diverse fruitsoorten beschikbaar. Kijk hiervoor in de webshop bij fruit. 

 

MOESTUIN CURSUSSEN 

Wij investeren graag in kennisoverdracht. Voor OVAT leden en Klanten van Biotuin Tilburg geven wij diverse online moestuin cursussen met live docent. Kijk voor data en voorwaarden in de agenda boven in de groene balk.

 

Moestuin cursussen voor besloten groepen zoals:

Volkstuinverenigingen, Buurttuinen, Samentuinen, Velt afdelingen en Schoolmoestuinen kunnen een cursus aanvragen via het contactformulier boven in de groene balk. Kijk voor de mogelijkheden bij het cursusaanbod. 

 

 

DATUMS OM BIJ STIL TE STAAN

22 april 2022  NATIONALE-ZAAIDAG

Bijen hebben door het gebruik van o.a pesticiden nog steeds moeilijk. Zaai op deze Nationale dag een biologisch voedselbuffet voor bijen, vlinders en andere insecten. Doet u ook mee!!
 

22 april 2022 DAG VAN DE AARDE

Op deze dag staan we wereldwijd stil bij ons aandeel op aarde, de impact die dat heeft, en wat we zelf kunnen doen om duurzaam door het leven te gaan. 
 

20 mei 2022 WERELD BIJENDAG

Wereld Bijendag is een internationale dag om de rol van bijen en andere bestuivers voor het ecosysteem te vieren. 
 

23 sept - 5 okt 2022 BODEMDIERENDAGEN

 “Maak kennis met je onderburen". De meeste bodemdieren zijn klein, maar doen grootse dingen voor de natuur. Zoek mee en ontdek welke kleine beestjes bij jou in de buurt de bodem gezond houden. Kijk op: www.bodemdierendagen.nl

 

16 oktober 2022 WERELD VOEDSELDAG

Op deze Internationale dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de wereldwijde voedselproblemen en de strijd tegen honger, ondervoeding en armoede.