BESTE  BEZOEKER, 

 

Hartelijk welkom op de website van Stichting Biotuin Tilburg,

 

Heeft u belangstelling in het moestuinieren? Dan is deze website echt wat voor u. Wanneer u het biologische - ecologische leven en tuinieren hoog in het vaandel heeft staan, respectvol met de natuur het milieu en de aarde omgaat, dan voelt u zich vast thuis op onze website.

 

Vaak hoor je mensen zeggen dat het werken op hun moestuin rust geeft in hun hoofd. Voor veel mensen is het moestuinieren dan ook een uitlaatklep, even weg van alle beslommeringen van het dagelijkse leven.

 

Wanneer kinderen meehelpen bij het zaaien, planten en oogsten, zou dit voor hun een stimulans kunnen zijn, om hun zelfgekweekt voedsel te gaan eten. Wanneer u koken en het uitproberen van recepten als een uitdaging ziet, dan is dit samen met het moestuinieren een ideale combinatie, de oogst dient immers ook verwerkt te worden.

 

 Met onze teelthandleidingen, tips en recepten proberen wij u een stukje op weg te helpen. De informatie die op onze website te lezen is, komt niet alleen uit boeken of van internet, maar is vooral gebaseerd op onze jarenlange ervaring in het moestuinieren.

 

Natuurlijk hebben wij de wijsheid ook niet in pacht en zoals het gezegde luidt: "Er leiden meerdere wegen naar Rome" is dan ook zeker van toepassing op het moestuinieren. Tuinier vooral op de wijze waar u zich goed bij voelt, u kunt onze informatie gebruiken als een groene leidraad, tijdens het beoefenen van uw hobby. 

 

Wees niet teleurgesteld wanneer er een keer wat mislukt of wanneer uw oogst door veelvraten aangetast is, zij hebben immers ook voedsel nodig en weten net als u wat lekker is. Tuinier met liefde en respect voor de natuur en de aarde, net zoals wij al jaren doen. Maar bovenal geniet ervan!

 

Wij streven erna om een zo goed en eerlijk mogelijk product tot stand te brengen, niet alleen voor ons zelf, maar ook voor u. Echter hebben wij niet de status of de financiële middelen om onze zaden en planten, biologische te laten certificeren. 

 

Met uw aankoop steunt u onze stichting en kunnen wij ons inzetten voor diverse projecten op het gebied van ecologische leven en tuinieren zowel in Nederland als in het buitenland.

 

Wij gaan met de seizoenen mee

 • Zaden van groenten, kruiden en bloemen
 • Planten van groenten en kruiden 
 • Pootaardappelen
 • Pootknoflook
 • Aardbeien planten
 • Zomergoed (beperkt)

 

Jaarrond kunt u bij ons terecht voor

 • Lavameel
 • Biologische potgrond
 • Hulp- en meststoffen
 • Lezingen en curcussen 
 • Educatie

 

 

Stichting Biotuin Tilburg heeft een goed samenwerkingsverband met de onderstaande organisaties

 • Velt Tilburg-Breda: Vereniging voor Ecologische Leef en Teeltwijze. 
 • Ovat: Overkoepelende Vereniging van Amateurtuinverenigingen Tilburg.
 • Sophia's Tuin: Biologische tuinderij en lesgever Vincent de Wolff in Dorst.
 • Buurtmoestuin Korvel in Tilburg.

 

 

 

 

Zaden

Vanaf 1 November zijn er weer zaden "nieuwe oogst" verkrijgbaar. De zaden die over zijn van het vorige seizoen, gaan naar het goede doel: Stichting Eindhoven Bouwt. Project Eindhoven Meets Janoshi Oekraïne. Voor meer informatie over dit project klik hier.

 

 

20 kg Eifelgold Lavameel kopen bij Biotuin Tilburg voor €21,50

Bij vele onder ons is het nut van lavameel in de moestuin wel bekend. lavameel is een veelzijdig product en kan ook worden ingezet ter bestrijding van Heermoes en Buxusmot. Lavameel bied ook voordelen in de kippenren, paarden en koeienstal? Kijk hier voor meer info.

 

 

Cursusaanbod 

 

Ecologisch Moestuinieren

De vierdelige cursus wordt dit jaar georganiseerd in Sprang Capelle. De Cursusavonden zijn op 22 oktober, 29 oktober 5 november en 12 november. Uw lesgevers zijn Vincent de Wolff en Christ van Geel. Klik hier voor informatie. De cursus is Vol.

 

 

Salutogenese

Dagcursus: Deze start op 26 oktober in Tilburg. Klik hier voor meer informatie. Inschrijven. De cursus is Vol.