Ecologisch leven en tuinieren begint bij

Stichting Biotuin Tilburg

 

Heeft u belangstelling in het moestuinieren? Dan is deze website echt iets voor u. Wanneer u het ecologisch-biologisch leven en tuinieren hoog in het vaandel heeft staan, dan voelt u zich vast thuis op onze website.

 

De informatie die wij verstrekken op onze website komt niet alleen uit boeken of van internet, maar is vooral gebaseerd op onze jarenlange ervaring in het moestuinieren. U kunt onze informatie gebruiken als een groene leidraad, tijdens het beoefenen van uw hobby. Tuinier met liefde en respect voor de natuur, het milieu en de aarde, net zoals wij al jaren doen. Maar bovenal geniet ervan!

 

De zaden die wij aanbieden in onze moestuinwebshop zijn bijna allemaal afkomstig uit onze eigen tuin of zijn ingekocht bij een biologische zaadhandel. Al onze zaden zijn GMO vrij. Ook het plantgoed wordt door ons zelf gekweekt. Alle hulpstoffen in de webshop zijn toegestaan in de biologische teelt.

 

Wij streven erna om een zo goed en eerlijk mogelijk product tot stand te brengen, niet alleen voor ons zelf, maar ook voor u. Echter hebben wij niet de status of de financiële middelen om onze zaden en planten, biologisch te laten certificeren.

 

Biotuin Tilburg is een non-profitorganisatie. Met uw aankoop steunt u onze Stichting. Mede hierdoor kunnen wij diverse projecten ondersteunen, activiteiten ontplooien en lesmateriaal ontwikkelen.

 

Wij hebben het “Keurmerk” Tilburg Circulair. Het keurmerk is een platform voor Tilburgse bedrijven, initiatieven en organisaties die circulair en duurzaam actief zijn.

 

  Klik op het logo voor ons Certificaat

 

 

 

 

 

 

 

 

Moestuinwebshop

Ieder jaar starten wij vanaf 1 november met de verkoop van onze zaden “Nieuwe Oogst”.

 

NIEUW in de webshop!!!!

Bij Kado artikelen staan nu ook diverse boeken.

 

Eifelgold Lavameel. 20 kg voor €21,50

Eifelgold lavameel is een Vulkanisch oergesteente dat rijk is aan mineralen, wat een welkome aanvulling is voor de moestuin. Lavameel is een veelzijdig product en kan ook succesvol ingezet worden ter bestrijding van Heermoes en Buxusmot. In de kippenren bij Bloedluis en in de paarden en koeienstal i.p.v kalk. Klik hier voor meer info.

 

Cursusaanbod

Wij investeren graag in kennisoverdracht. Vergroot ook uw kennis op het gebied van Moestuinieren en boek een van onze cursussen. Het cursusaanbod is speciaal ontwikkeld voor Velt afdelingen, Volkstuinen, Buurttuinen en Samentuinen, Organisaties en Bedrijven.

Kijk ook eens naar de mogelijkheden voor Praktijkbegeleiding of Schoolmoestuincoach.

 

Agenda

In de agenda staan de activiteiten waar u als hobbymoestuinder aan deel kunt nemen. Deze worden georganiseerd door Biotuin Tilburg, Velt Tilburg-Breda en Ovat.