Ecologisch leven en tuinieren begint bij

Stichting Biotuin Tilburg

 

Heeft u belangstelling in het moestuinieren? Dan is deze website echt iets voor u. Wanneer u het ecologisch-biologisch leven en tuinieren hoog in het vaandel heeft staan, dan voelt u zich vast thuis op onze website.

 

De informatie die wij verstrekken op onze website komt niet alleen uit boeken of van internet, maar is vooral gebaseerd op onze jarenlange ervaring in het moestuinieren. U kunt onze informatie gebruiken als een groene leidraad, tijdens het beoefenen van uw hobby. Tuinier met liefde en respect voor de natuur, het milieu en de aarde, net zoals wij al jaren doen. Maar bovenal geniet ervan!

 

De zaden die wij aanbieden in onze moestuinwebshop zijn bijna allemaal afkomstig uit onze eigen tuin of zijn ingekocht bij een biologische zaadhandel. Al onze zaden zijn GMO vrij. Ook het plantgoed wordt door ons zelf gekweekt. Alle hulpstoffen in de webshop zijn toegestaan in de biologische teelt.

 

Wij streven erna om een zo goed en eerlijk mogelijk product tot stand te brengen, niet alleen voor ons zelf, maar ook voor u. Echter hebben wij niet de status of de financiële middelen om onze zaden en planten, biologisch te laten certificeren.

 

Biotuin Tilburg is een non-profitorganisatie. Met uw aankoop steunt u onze Stichting. Mede hierdoor kunnen wij diverse projecten ondersteunen, activiteiten ontplooien en lesmateriaal ontwikkelen.

 

Wij hebben het “Keurmerk” Tilburg Circulair. Het keurmerk is een platform voor Tilburgse bedrijven, initiatieven en organisaties die circulair en duurzaam actief zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Moestuinwebshop

Ieder jaar starten wij vanaf 1 november met de verkoop van onze zaden “Nieuwe Oogst”.

 

Eifelgold Lavameel. 20 kg voor €21,50

Eifelgold lavameel is een Vulkanisch oergesteente dat rijk is aan mineralen, wat een welkome aanvulling is voor de moestuin. Gebruik om te voorkomen van knolvoet 40 gram lavameel in het plantgat. Lavameel kan ook succesvol ingezet worden ter bestrijding van Heermoes en Buxusmot. Klik hier voor meer info.

 

Plantgoed

Er zijn weer diverse groenten en kruidenplanten te koop. 

 

Cursusaanbod

Als Velt lesgever investeer ik graag in kennisoverdracht. Vergroot ook uw kennis op het gebied van moestuinieren en boek één van onze cursussen. Speciaal voor Velt afdelingen, organisaties, scholen en bedrijven.

Als Moestuincoach ben ik in staat om u school te  adviseren en te begeleiden bij het opstarten van een schoolmoestuin.  

 

Agenda

In de agenda kunt u de komende activiteiten lezen waar u als moestuinder aan deel kunt nemen. Deze worden georganiseerd door Biotuin Tilburg, Velt Tilburg-Breda en Ovat.