Heeft u belangstelling in Ecologisch tuinieren, dan is deze website echt iets voor u. De informatie die wij verstrekken komt niet alleen uit boeken of van internet, maar is vooral gebaseerd op onze jarenlange ervaring om in de moestuin op Ecologisch wijze te tuinieren volgens de biologische richtlijnen. 
 

 

De meeste zaden en plantgoed die wij aanbieden in de webshop zijn afkomstig uit onze eigen tuin. Wij streven erna om een zo goed en eerlijk mogelijk product tot stand te brengen, niet alleen voor ons zelf, maar ook voor u. Echter heeft onze Stichting niet de status en de financiële middelen om ons eigen assortiment biologische te laten certificeren. De zaden met een * zijn ingekocht en biologisch gecertificeerd. Zowel de zaden uit ons eigen assortiment als de gecertificeerde zaden zijn GMO vrij en rasvast. Wij hebben ook SKAl gecertificeerde hulpstoffen, potgrond en mestcompost in ons assortiment.

 

 

Biotuin Tilburg is een Non-Profit organisatie. Wilt u onze Stichting financieel ondersteunen dan kunnen sponsoren vermeld worden op de “Vrienden” pagina op onze website. U kunt ons ook steunen door onze producten en diensten te kopen en anderen op onze Stichting te attenderen. Mede door u steun kunnen wij lesmateriaal ontwikkelen voor het geven van cursussen, diverse goede doelen en projecten ondersteunen en deze informatieve website actief houden. 

 

Wij hebben het Keurmerk Tilburg Circulair. Het keurmerk is een platform voor Tilburgse bedrijven, initiatieven en organisaties die circulair en duurzaam actief zijn.

 

Wij zijn hier trots op!!

 

  

 

Tuinier met liefde en respect voor mens en dier en geniet ervan!!! 
 

Elisabeth en Christ

 

 


 

 

BESTELLINGEN AFHALEN of VERZENDEN

Kijk hiervoor bij de leveringsvoorwaarden boven in de groene balk. 


 

ONLINE CURSUSSEN  MET LIVE DOCENT

Wij investeren graag in kennisoverdracht. Onze cursussen zijn speciaal samengesteld voor Volkstuinverenigingen, Buurttuinen, Samentuinen, Velt afdelingen en Schoolmoestuinen. Zij kunnen een besloten lesavond aanvragen. Kijk hiervoor bij het cursusaanbod boven in de groene balk.

 

Voor OVAT leden zijn er aparte cursusavonden. OVAT leden kunnen zich inschrijven via het contactformulier o.v.v uw naam en volkstuin waar u tuiniert met tuinnummer. Vermeld ook aan welke cursus u wilt deelnemen. Kijk boven in de groene balk in de agenda voor het actuele aanbod.

 

 
DATUMS OM BIJ STIL TE STAAN

22 april 2022  NATIONALE ZAAIDAG

Bijen hebben door het gebruik van o.a pesticiden nog steeds moeilijk. Zaai op deze Nationale dag een biologisch voedselbuffet voor bijen, vlinders en andere insecten. Doet u ook mee!!
 

22 april 2022 DAG VAN DE AARDE

Op deze dag staan we wereldwijd stil bij ons aandeel op aarde, de impact die dat heeft, en wat we zelf kunnen doen om duurzaam door het leven te gaan. 
 

20 mei 2022 WERELD BIJENDAG

Wereld Bijendag is een internationale dag om de rol van bijen en andere bestuivers voor het ecosysteem te vieren. 
 

23 september-5 oktober 2022

Bodemdierendagen: “Maak kennis met je onderburen". De meeste bodemdieren zijn klein, maar doen grootse dingen voor de natuur. Zoek mee en ontdek welke kleine beestjes bij jou in de buurt de bodem gezond houden. Kijk op: www.bodemdierendagen.nl

 

16 oktober 2022 WERELD VOEDSELDAG

Op deze Internationale dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de wereldwijde voedselproblemen en de strijd tegen honger, ondervoeding en armoede.