Stichting Biotuin Tilburg

 

Ecologisch leven en Moestuinieren
 

 Met liefde en respect voor mens, dier en natuur
    


 

    
 


 

 

 

 

 


Hartelijk welkom op de website van Stichting Biotuin Tilburg.

Alle informatie en teeltbeschrijvingen zijn niet alleen afkomstig uit boeken of van internet maar zijn vooral gebaseerd op onze jarenlange ervaring met ecologisch moestuinieren op zandgrond. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen te bereiken, kennis te delen en zelfredzaamheid te bevorderen. 

Zaden van Biotuin Tilburg zijn afkomstig uit onze eigen tuin waar wij op Ecologische wijze duurzaam tuinieren met respect voor mens,dier en natuur. Zowel de grondbewerking, zaaien, oogsten opschonen en verpakken wordt door ons handmatig verricht wat een tijdrovend en arbeidsintensief werk is.
Ondanks dat wij op biologische wijze tuinieren heeft Stichting Biotuin Tilburg niet de status en de financiële middelen om het eigen assortiment biologisch te laten certificeren. 

Wij streven erna om een zo goed en eerlijk mogelijk product tot stand te brengen, niet alleen voor ons zelf, maar ook voor u.

 

Zaden en producten die in de webshop met een * staan vermeld zijn afkomstig van biologisch gecertificeerde bedrijven.

 

Zowel de gecertificeerde zaden als de zaden van Biotuin Tilburg zijn GMO vrij en rasvast en zitten in kleinverpakkingen die voor de meeste hobbytuinders voor een tuinseizoen voldoende zaden bevatten. Hierdoor kunnen wij de prijs voor u laag houden, kunt u ook eens andere gewassen uitproberen en kunt u ieder jaar met nieuwe zaden starten.

 

In de webshop staan ook diverse Skal gecertificeerde hulpstoffen in zowel groot als kleinverpakkingen. En daarnaast is er biologische potgrond en mestcompost van Bio Kultura verkrijgbaar.


Biotuin Tilburg is een Non-Profit organisatie.

Door het aankopen van onze producten en door anderen op onze Stichting te attenderen kunt u Stichting Biotuin Tilburg steunen. Bedrijven of organisaties die ons financieel ondersteunen kunnen vermeld worden op onze “Vrienden” pagina.

 

Stichting Biotuin Tilburg heeft het Keurmerk "Tilburg Circulair". Het keurmerk is een platform voor Tilburgse bedrijven, initiatieven en organisaties die circulair en duurzaam actief zijn.

 

Wij zijn hier trots op!!

 

 

  


Geniet van al het moois wat de aarde ons schenkt en wees hier zuinig op. 
 

Christ en Liesbeth

 


BESTELLING AFHALEN of VERZENDEN

Kijk hiervoor bij de leveringsvoorwaarden boven in de groene balk. 
Mocht u van uw bestelling geen bevestiging en/of factuur ontvangen, kijk dan eerst in uw spambox.

 

 

MOESTUIN CURSUSSEN 
Wij geven regelmatig cursussen waar alle leden van Ovat, Velt Tilburg-Breda, de Kraan Berkel Enschot en klanten van Biotuin Tilburg gratis aan deel kunnen nemen tenzij anders vermeld.

In de agenda boven in de groene balk staat het aanbod, actuele data en de voorwaarden.

 

Volkstuinverenigingen, Buurttuinen, Samentuinen, Velt afdelingen en andere belangstellende groepen kunnen een besloten groepsles  aanvragen via het contactformulier boven in de groene balk. Kijk voor de mogelijkheden, tarief en voorwaarden boven in de groene balk bij het cursusaanbod. 

 

 

DATUMS OM BIJ STIL TE STAAN

22 april 2023 NATIONALE ZAAIDAG

Bijen hebben door het gebruik van o.a pesticiden nog steeds moeilijk. Zaai op deze Nationale dag een biologisch voedselbuffet voor bijen, vlinders en andere insecten. Doet u ook mee!!
 

22 april 2023 DAG VAN DE AARDE

Op deze dag staan we wereldwijd stil bij ons aandeel op aarde, de impact die dat heeft, en wat we zelf kunnen doen om duurzaam door het leven te gaan. 
 

20 mei 2023 WERELD BIJENDAG

Wereld Bijendag is een internationale dag om de rol van bijen en andere bestuivers voor het ecosysteem te vieren. 
 

22 sept – 8 okt 2023 BODEMDIERENDAGEN

 “Maak kennis met je onderburen". De meeste bodemdieren zijn klein, maar doen grootse dingen voor de natuur. Zoek mee en ontdek welke kleine beestjes bij jou in de buurt de bodem gezond houden. Kijk op: www.bodemdierendagen.nl

 

16 oktober 2023 WERELD VOEDSELDAG

Op deze Internationale dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de wereldwijde voedselproblemen en de strijd tegen honger, ondervoeding en armoede.