Over ons

 

Sinds 1985 tuinieren wij met veel plezier en enthousiasme in onze moestuin volgens de biologische richtlijnen. Respect voor de aarde en liefde voor de natuur staan bij ons centraal. Wij maken géén gebruiken van kunstmest, bestrijdingsmiddelen of andere milieuonvriendelijke stoffen.
 

Planten halen voedingsstoffen uit de bodem om te groeien. De bodem heeft dus telkens een nieuwe voorraad voedingsstoffen nodig. Onze zandgrond voeden wij met compost en voegen daarbij een bron van mineralen toe met lavameel. Ook passen wij een ruime vruchtwisseling toe. Op onze tuin kunnen alle gewassen rustig groeien en bloeien zoals de natuur het heeft bedoeld.

 

Een bodem die in balans is zit ook vol met bodemleven, welke de bodem luchtig maken en voedingsstoffen omzetten. Een gezonde evenwichtige bodem levert ook gezonde planten, die de broodnodige vitaminen en mineralen bevatten.

 

Omdat de maatschappij steeds meer gericht is op de mens als individu, en daardoor meer op zichzelf is gericht, verliest men de belangen van anderen steeds vaker uit het oog. Wij vinden het juist belangrijk om ons in te zetten voor anderen en onze kennis op het gebied van Ecologisch leven en tuinieren met u te delen. De website staat boordevol informatie waar u gratis gebruik van kunt maken om uw kennis te vergroten. De teksten en foto's zijn auteursrechtelijk beschermd.


 

Wat is een Stichting

 

 

Wat zijn onze doelstellingen 

Met lieve tuingroeten,

Christ en Elisabeth