Over ons

 

Sinds 1985 tuinieren wij met veel plezier en enthousiasme in onze moestuin volgens de biologische richtlijnen. Respect voor de aarde en liefde voor de natuur staan bij ons centraal. Wij gebruiken geen kunstmest, bestrijdingsmiddelen of andere milieuonvriendelijke stoffen. Op onze tuin kunnen alle gewassen rustig groeien en bloeien zoals de natuur het heeft bedoeld.

Wij nemen niet alleen van de aarde, maar geven ook voedingsstoffen aan de bodem terug. Zo voeden wij de bodem met compost en voegen een bron van mineralen toe met lavameel. Daarnaast wordt een ruime vruchtwisseling toegepast. 

Een bodem die in balans is, zit vol met bodemleven die op hun beurt de aarde luchtig maken en voedingsstoffen omzetten. Een gezonde evenwichtige bodem zal dan ook gezonde planten voortbrengen.
Net als in het dagelijkse leven, bereik je met geven meer dan met nemen.

Omdat de maatschappij steeds meer gericht is op de mens als individu, en daardoor meer op zichzelf is gericht, verliest men de belangen van anderen steeds vaker uit het oog. Wij vinden het juist belangrijk om ons in te zetten voor anderen en onze kennis op het gebied van moestuinieren met u te delen.

Ecologisch leven en tuinieren zou volgens ons, voor iedere hobbyist toegankelijk moeten zijn. Stichting Biotuin Tilburg helpt u hier graag bij. Zo staat onze website boordevol informatie waar u gratis gebruik van kunt maken (de teksten en foto's zijn wel auteursrechtelijk beschermd) en in de webshop bieden wij producten aan in kleine hoeveelheden tegen een minimumprijs. Ook bieden wij regelmatig cursussen aan.

 

Wat is een Stichting

 

Wat zijn onze doelstellingen

 

 

Wij hopen dat u net zoveel plezier aan het tuinieren gaat beleven als wij.

Met lieve tuingroeten,

Christ en Elisabeth