• Oost - Indische kers



    Andere benamingen van de  Oost-Indische kers zijn, Kapucijnerkers of Indische waterkers.
     

    Prachtige één jarige bloem die opvalt door zijn rode, gele en oranje bloemen.

    Bij de Oost-Indische kers is er sprake van een laagblijvende  en rankende variant.  De Oost Indische kers is een veelzijdige plant en houdt slakken en luizen op een afstand.
     

    De bloemen zijn eetbaar  en smaken heerlijk door salades. De bloemen hebben een zoete peperige smaak. De Oost - Indische kers is in alle recepten te gebruiken waar u normaal waterkers in zou gebruiken. Daarnaast kun je de zaden van de Oost Indische kers inmaken als kappertjes.

     

    Aantrekkelijk voor bijen en vlinders.




     

    Oost-Indische kers


    Oost-Indische kers

    Niet rankende Oost-Indische kers met zijn rijke bloemenpracht in de kleuren geel, rood en oranje, is een echte bijenlokker. Deze struikvorm heeft geen steun nodig. Soms komt het voor dat de plant toch verder uitloopt en gaat klimmen.
    Klik op de foto om te vergroten.

    2.5 gram. Prijs € 1.15


  • Basis gegevens
  • Teeltabel
    JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
    Zaaien onder glas
    Planten in volle grond


    OOST INDISCHE KERS -  TROPAEOLUM MAJUS

     

    Voorbehandeling

    Zaden 12 uur voorweken in lauw water 

     

     

    Voor zaaien

    April

     

     

    Vollegrond zaaien 

    Maak de grond los en werk de compost er doorheen. Leg om de 30-40 cm 3 zaden den dek de zaden af. 

     

     

    Uitplanten

    Mei

    Buiten in de volle grond of in potten.

    Maak een ruim plantgat waarvan je de bodem goed losmaakt. Voeg een kleine beetje organisch mest toe en geef de eerste maanden regelmatig water als het droog wordt.

    Deze eenjarige plant zaait zichzelf uit en komt elk jaar weer terug. Zet de  plantten om de 30-40 cm.

     

     

    Standplaats

    Zon

     

     

    Bloeiperiode

    Juni - september, gevolgd door ronde vruchtjes.

     

     

    Snoeien

    Een Oost-Indische kers hoeft niet gesnoeid te worden. Na de bloei laat je het loof afsterven en kun je het verwerken als groenbemester of verwerk het in de compostbak. 

  • Aan Oost-Indische kers worden tal van medicinale eigenschappen toegeschreven

    het verhogen van de weerstand,

    zuiveren van het bloed,

    bestrijden van infecties

    tegen voorjaarsmoeheid.