• Lupine (sier)



    Sier Lupine

    De naam Lupine is afgeleid van het Latijnse ‘lupus', dat wolf betekent.

     

    De bloemen van de Lupines zijn vaak twee kleurig en het blad is vaak aan eén kant wat behaard. De Lupine wordt vaak groepsgewijs geplant en zijn bijzonder decoratief. De plant is meerjarig en overleeft meestal 3 jaar, maar soms komt hij helemaal niet meer op in het tweede jaar.

     

     

     

     

     

    Lupine sier


    Lupine sier

    De lupine is een vaste plant en valt onder de vlinderbloemige. De bloemen zijn vaak tweekleurig. Insecten zoals bijen en hommels vertoeven graag in de bloemen, ook vlinders vinden de bloemen aantrekkelijk.
    Klik op de foto om te vergroten.

    1 gram. Prijs € 1.15


  • Basis gegevens
  • Teeltabel
    JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
    Zaaien onder glas
    Zaaien volle grond


    Zaden 24 uur voorweken in lauw water. Daarna 24 uur een koude prikkel (stratificatie) geven om te kunnen ontkiemen. Dit kan plaats vinden in de koelkast.

     

    Zaaien Volle grond

    Mei-juni 

    Bloei volgt het jaar erop in mei - augustus

    Maak een plantgat van 3 cm diep en zaai hier 3 zaadjes in op een afstand van om de 30 cm, en dek af met aarde. En geef daarna wat water.

     

     

    Standplaats 
    Wat standplaats betreft is de plant ook niet veeleisend, het mag in de volle zon zijn of in halfschaduw.

    Op tijd uitgebloeide bloemen verwijderen dan kan er een tweede bloei komen tot september

     

     

    Bodem

    Lupines groeien graag in een lichtzure bodem met een losse structuur. De bodem moet wel een goede afwatering hebben. 

     

     

    Bemesting

    Lupines hebben geen extra bemesting nodig.

     

     

     


     

     

     

  • Er wordt steeds vaker lupinemeel gebruikt in de voedselindustrie. We vinden Lupinemeel in koekjes, pasta en cake- en broodmixen. 

     

    Allergie informatie:

    Mensen met een pinda-allergie kunnen ook allergische rageren op Lupine en dienen bij aankoop van producten altijd te letten op de aanwezigheid van Lupine in de bereiding.