• Schorseneren



    Rond de zestiende eeuw is de schorseneer vanuit het Middellandse Zeegebied in Nederland geïntroduceerd. Italianen gaven de schorseneer de naam scorza nera wat zwarte adder betekent. In Nederland werd de groenten ook huisvrouwen verdriet genoemd vanwege de kleverige substantie die vrijkomt bij het schillen. Nu weten we dat je de schorseneren ook eerst goed kunt schoon wassen en in de schil kunt koken om ze daarna te pellen.

     

    Schorseneren behoren tot een van de vergeten groenten. 

     

    Niet leverbaar.

    Schorseneren Hoffmans Schwarze*


    Schorseneren Hoffmans Schwarze*

    Schorseneren Hoffmans Schwarze Pfahl is een oud ras wat al jarenlang gerant staat voor een oogst met mooie zwarte- bruine lange wortels met een goede smaak. Deze vergeten groente wordt ook wel arme lui asperges genoemd. 1 gram is goed voor 2 m2.
    Klik op de foto om te vergroten.

    1 gram - 80 zaden. Prijs € 1.40


  • Basis gegevens
  • Teeltabel
    JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
    Zaaien volle grond


    Voorbereiding

    Maak de grond tot 30 cm diep goed los. 


    Bemesting

    Wij gaan er van uit dat u tussen november en maart een basisbemesting heeft toegepast. Zie bemestingsplan voor zandgrond)

    Mocht u dit nog niet hebben gedaan dan kunt u na het opkomen van de plantjes compost boven op de grond bij de plantjes leggen niet onderwerken. 

     

    Zaaien Volle grond

    Zaai afstand 10 cm in de rij en 25 cm tussen de rij.

    Zaai diepte 1,5-2 cm.


    Vochtgehalte

    zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft hiermee voorkomt u verhouting van de wortels. U kunt dit bewerkstelligen door zodra de plantjes opkomen een mulch laag aan te brengen om uitdroging van de bodem te voorkomen. 

     

     

    Oogsten 

    Laat de wortels zolang mogelijk  in de grond zitten en oogst de wortels pas wanneer u deze wilt gaan eten. Oogsten kan vanaf oktober tot in het voorjaar.