Alfalfa is een spruit- of kiemgroente. Alfalfa zijn de kiemen van de zaden van luzerne klaver. De kiemen worden rauw gegeten.
Wist je dat de naam alfalfa: Vader van alle groente betekend?
Wat zijn kiemgroenten
Kiemgroenten zijn hele kleine plantjes die een hoge concentratie vitaminen, mineralen, enzymen en proteïnen bevatten. Door zaden te kiemen zijn deze voedingsstoffen veel beter door het lichaam op te nemen dan wanneer we de zaden zo zouden eten. Het zaad bestaat uit koolhydraten, eiwitten, vetten en tien procent water.
Het kweken van alfalfa
Of gebruik een speciale kiempot. Dit werkt een stuk makkelijker maar is zeker geen must.
Zie item Spruitgroenten.
Alfalfa is erg gezond. Het biedt voordelen voor de spijsvertering en het kan de weerstand verhogen. Diabeten kunnen alfalfa gebruiken om de bloedsuikerspiegel in balans te houden.
Alfalfa is opvallend rijk aan calcium, vitamines (C, D, E en K) en mineralen.